Hoofdcontent

BioWalk

Heeft u diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten? Loop mee met een BioWalk!

 

Wat is een BioWalk?
Een BioWalk is een groepswandeling in de natuur,begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg. U ervaart, in een veilige omgeving, zelf welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op uw lichaam hebben. Ook ontmoet u andere patiënten met een chronische ziekte. Door contacten met lotgenoten en een unieke natuurbeleving is BioWalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!

 

Hoe ziet een BioWalk eruit?
U neemt deel aan een cyclus van 4 wandelingen. Tijdens de wandeling laat de IVN-gids u de natuur en het landschap van de Maashorst beleven. De praktijkondersteuner, dietist en buurtsportcoach die ook elk een keer meewandelen geven u onderweg tips over voeding, bewegen en uw medicijngebruik. Daarbij zijn zij er ook voor al uw vragen over uw aandoening in combinatie met bewegen.
Na de cyclus van 4 wandelingen neemt de buurtsportcoach contact met u op om samen te kijken naar een passend sport- en beweegaanbod om structureel te blijven bewegen.

 

Praktische informatie
De BioWalks worden georganiseerd voor inwoners uit de gemeente Bernheze, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden. U kunt zelf kiezen welk startpunt u neemt. Hierbij bent u niet gebonden aan uw eigen gemeente.
Kosten voor de BioWalk bedragen € 10,00 voor de cyclus van 4 wandelingen. Deze voldoet u direct bij inschrijving.

 

Startpunt De Vrije Teugel - Uden
Dagen: Vrijdag 17 september, 15 oktober, 12 november en 10 december
Tijdstip: 14.00 uur


Startpunt Natuurcentrum Maashorst - Nistelrode
Dagen: Woensdag 22 september, 20 oktober, 17 november en 15 december
Tijdstip: 14.00 uur


Startpunt De Boshut - Schaijk
Dagen: maandag 27 september, 25 oktober, 22 november en 20 december
Tijdstip: 14.00 uur

Inschrijven voor BioWalk kan via www.guusbeweegtje.nl/activiteiten. Let bij het inschrijven goed op dat u het juiste startpunt kiest.

 

BioWalk is een initiatief van IVN Natuureducatie, Zorggroep Synchroon en GUUS beweegt je
Download hier de flyer van BioWalk.