Hoofdcontent

BioWalk

Heeft u diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten? Loop mee met een BioWalk!

 

Wat is een BioWalk?
Een BioWalk is een groepswandeling in de natuur,begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg. U ervaart, in een veilige omgeving, zelf welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op uw lichaam hebben. Ook ontmoet u andere patiënten met een chronische ziekte. Door contacten met lotgenoten en een unieke natuurbeleving is BioWalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!

 

Hoe ziet een BioWalk eruit?
U neemt deel aan een cyclus van 4 wandelingen. Tijdens de wandeling laat de IVN-gids u de natuur en het landschap beleven. De praktijkondersteuner, dietist en buurtsportcoach die ook elk een keer meewandelen geven u onderweg tips over voeding, bewegen en uw medicijngebruik. Daarbij zijn zij er ook voor al uw vragen over uw aandoening in combinatie met bewegen.
Na de cyclus van 4 wandelingen neemt de buurtsportcoach contact met u op om samen te kijken naar een passend sport- en beweegaanbod om structureel te blijven bewegen.

 

Praktische informatie
De BioWalks worden georganiseerd voor inwoners uit de gemeente Bernheze, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden. U kunt zelf kiezen welk startpunt u neemt. Hierbij bent u niet gebonden aan uw eigen gemeente.
Kosten voor de BioWalk bedragen € 10,00 voor de cyclus van 4 wandelingen. Deze voldoet u direct bij inschrijving.
U kunt iedere maand instappen voor uw eerste wandeling.

 

Startpunt Hotel-Restaurant Teugel - Uden
Iedere derde vrijdag van de maand om 14.00 uur (vanaf 18 maart 2022)


Startpunt Sint Oedenrode (wordt per wandeling bepaald)
Iedere tweede vrijdag van de maand om 10.00 uur (vanaf vrijdag 11 maart 2022)

Let op! In juli en augustus is er géén BioWalk.


Inschrijven voor BioWalk kan via www.guusbeweegtje.nl/activiteiten. Let bij het inschrijven goed op dat u het juiste startpunt en datum kiest.

 

BioWalk is een initiatief van IVN Natuureducatie, Zorggroep Synchroon en GUUS beweegt je
Download hier de flyer van BioWalk.