Hoofdmenu

GUUS beweegt je

Markt 145
5401 EJ Uden

Hulp nodig?
Telefoon: 06-82685026

Hoofdcontent

Dementievriendelijke gemeenschap

In een Dementievriendelijke Gemeente ofwel Gemeenschap (DVG) is aandacht voor de situatie waarin mensen met dementie én hun mantelzorgers verkeren. Inwoners en lokale partijen werken samen aan allerlei initiatieven die de levenskwaliteit van deze groep kwetsbare mensen vergroot.

In tien doelstellingen is geformuleerd waar een dementievriendelijke gemeenschap naar streeft. Zoals bijvoorbeeld kennis vergroten en ontmoetingen organiseren tussen mensen met en zonder dementie. Zo willen we uiteindelijk taboes doorbreken en bereiken dat mensen veilig thuis kunnen blijven wonen.

Het algemene beeld over dementie is eenzijdig negatief. Vaak wordt gefocust op de terminale fase, terwijl die periode relatief een klein deel uitmaakt van het totale ziekteproces: gemiddeld twee van de totale acht jaar. Natuurlijk is dementie een moeilijk proces, maar het blijft gaan om MENSEN met een ziekte maar vooral ook MET MOGELIJKHEDEN.

Daarom werken wij aan een andere, positievere beeldvorming. Alleen als het taboe doorbroken wordt kunnen mensen die leven met dementie zich volwaardig mens blijven voelen. In Uden werken wij met diverse partijen samen aan een Dementievriendelijke Gemeenschap.

Check de link voor meer informatie over Dementievriendelijke Gemeenschap https://www.dementievriendelijk.nl/