Hoofdcontent

Kindpakket

Wellicht moet u rondkomen van een uitkering of een laag salaris. Of bent u verstrikt geraakt in uw uitgaven en inkomsten. U moet vaak ‘nee’ zeggen als uw kinderen willen meedoen aan activiteiten. Gemeente Uden heeft verschillende regelingen voor volwassenen én voor kinderen om u (financieel) te ondersteunen.

Voor kinderen is er het zogenaamde kindpakket, waarmee een tegemoetkoming wordt gegeven in het sportabonnement of de sportspullen (kleding, schoenen, materiaal), maar ook leermiddelen als een laptop of materiaal om een kinderfeestje te vieren.

Volwassenen kunnen zich beroepen op het activiteitenfonds, dat een vergoeding geeft voor sociale-, culturele- en sportieve activiteiten.

De snelste manier om te kijken welke regelingen er in uw situatie zijn is via de website www.berekenuwrecht.nl. U vult uw gegevens in en krijgt direct een overzicht van de regelingen die voor u gelden. Ook ziet u daar hoe u de regelingen kunt aanvragen.

Vindt u het invullen lastig? Een medewerker van de gemeente helpt u graag bij het invullen. Bel naar telefoonnummer 0413-281911 of vraag het bij de receptie van het gemeentehuis.

Tevens kunt u meer informatie over de diverse mogelijkheden vinden op de site van de gemeente: www.uden.nl of in de flyer.