Hoofdcontent

Beweegaanbod 'Old Stars'

Walking football is een ongekend populaire spelvorm, omarmd door vele voetbalverenigingen door heel Nederland, en richt zich op de leeftijdsgroep 60+. Ook in de gemeente Uden zijn verschillende walking-football-teams opgericht. De aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. En tevens kunnen deelnemers ook de sociale voordelen van het verenigingsleven (blijven) ervaren.

 

Walking football is een van de vele sporten die aangepast kan worden voor 60-plussers. Andere voorbeelden zijn walking hockey, walking handbal, walking basketball, walking korfbal, walking rugby, running, cycling, volleyball en tennis.

 

Sta eens stil bij de vele voordelen die het aantrekken en behouden van seniorenleden met zich mee brengt. Hier een aantal voordelen op een rijtje;

  • Hoe meer leden, hoe sterker je club. Het aanbod voor senioren zorgt voor het aantrekken van nieuwe leden alsmede het behouden van bestaande leden.
  • Betere bezetting en spreiding van de accommodatie, benutting zowel overdag als in de avond
  • Extra kantine-inkomsten ivm de 3e helft
  • Meer leden dus meer potentiele vrijwilligers.
  • Beter imago, maatschappelijke betrokkenheid en vergroten van de sociale functie van de sportvereniging
  • Betere veiligheid, vaker en meer mensen op de accommodatie vergroot de veiligheid en verkleint kans op vandalisme
     

En hoe is het nu afgelopen met Henk?

Henk is lid geworden van zijn oude voetbalclub in gemeente Uden, en speelt in het Old-star-team. Wekelijks is Henk weer op het voetbalveld te vinden om met zijn leeftijdgenoten, waaronder een paar oude teamgenoten, een potje walking football te spelen. Hier heeft Henk erg veel plezier in. De aangepaste regels zorgen zeker niet voor minder spelplezier en fanatisme.

Ook de derde helft slaat Henk zelden over. Inmiddels is de kleinzoon van Henk jeugdlid geworden. In het weekend is Henk vlagger bij het jeugdelftal van zijn kleinzoon. Op zondag is hij met regelmaat op de club te vinden om de senioren-elftallen te supporteren en af en toe een handje te helpen achter de bar in de kantine.  

 

Wil jij meer informatie over hoe jij Henk en andere senioren voor jouw club kunt behouden of aantrekken? En ben je benieuwd hoe je een spelvorm opzet die ouderen in staat stelt om langer te blijven bewegen op een verantwoorden manier? Geef je dan op voor een inspiratiesessie ‘Old-stars’ door een mail met je interesse te sturen aan info@guusbeweegtje.nl

Tijdens de inspiratiesessie komen voorbeelden uit de regio aan bod, en krijgt u inzicht in hoe u te werk kunt gaan binnen uw eigen vereniging. Van idee tot uitvoer, communicatie en werving.

Met de geïnteresseerde verenigingen wordt begin 2021, in onderling overleg, een geschikte datum geprikt voor de inspiratiesessie.