Hoofdmenu

GUUS beweegt je

Mondriaanplein 18
5401 HX Uden
NL60RABO0337650349

Hulp nodig?
Telefoon: 06-82685026

Hoofdcontent

Slaap Lekker in Uden-Oost

De kindcentra in Uden-Oost gaan aan de slag met het thema Slaap Lekker.

Basisschool de Palster is hiermee als eerste gestart. Alle kinderen en leerkrachten in pyjama naar school voor de opening van de themaweek ‘Slaap Lekker’. Tijdens deze week worden kinderen en ouders voorgelicht over het belang van rust en voldoende slaap. JOGG stelt hiervoor diverse materialen beschikbaar om met dit thema aan de slag te gaan.

Gezonde leefstijl
Steeds meer onderzoeken tonen het belang van voldoende slaap aan. Terwijl ruim een derde van de volwassenen en bijna een vijfde van de kinderen slaapproblemen ervaart. Goed en voldoende slapen is essentieel voor een gezonde leefstijl.

Gevolgen
Misschien heb je zelf wel eens gemerkt dat je meer behoeftes krijgt aan eten als je moe bent. Dit is geen toeval. Een gebrek aan slaap leidt tot een hogere concentratie van een hormoon waar je een hongergevoel van krijgt, terwijl de aanmaak van een ander hormoon, dat aangeeft dat je genoeg hebt gehad, wordt onderdrukt. Onderzoek heeft uitgewezen dat slaaptekort bij kinderen kan leiden tot gewichtstoename.

Ook aan de slag met ‘Slaap Lekker’?
Neem contact met Guus beweegt je, als je hier in jouw klas, op school of kinderdagverblijf meer aandacht aan wil besteden. Contactpersoon hiervoor is Programmaregisseur Gezond en Actief Leren, Leny van Gemert, l.v.gemert@ssnb.nl , 06-23064482.